TRITON

Triton Applied Reef Bioscience was founded to take the mystery out of reefkeeping by empowering aquarists to test their sea water, know what is actually in it, and use scientific advice to fix water quality problems before they arise.

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Revolucionarna TRITON metoda održavanja morskog akvarijuma


Do 2008.god održavanje morskog akvarijuma se oslanja na praćenje nekoliko hemijskih parametara korišcenjem hobističkih testova, uglavnom marke salifert. Međutim, ne samo da su tačnost očitavanja iz takvih testova diskutabilna već većina drugih elemenata u morskoj vodi nisu bili uopste poznati.

To znači da su dva ključna procesa koji utiču na kvalitet vode - (1) potrošnja elementa u metaboličkim procesima i (2) kontaminacija iz spoljasnjih izvora – su bili uglavnom nevidljivi i nepoznati.

To je automatski značilo da kvalitet vode vremenom opada sa velikim uticajem na žive organizme. Zbog svega toga zamena vode je bila jedini način da se izborimo sa svim tim problemima.
ICP-OES Analiza

Medjutim, sve se promenilo 2008. godine kada je kompanija TRITON Applied Reef Bioscience osnovana sa jedinim ciljem da uz pomoć najnovijih tehnologija ( ICP-OES I HPLC ) ponudi kompletnu analizu morske vode sa ciljem da mozemo dobiti kompletnu sliku šta se od hemijskih parametara nalazi u njoj.

Na taj nacin otklanjamo svaku sumnju ili problem koji ne mozemo da detektujemo u našim morskim akvarijumima.

slika triton masine

TRITON metoda je holistički način održavanja osetljivih eko sistema koja ima za cilj da oponaša, tj. kopira parametre prirodne morske vode.slika triton masine

TRITON Metoda Uvod i Pregled

Pretpostavimo da ste startovali morski akvarijum sa sintetičkom morskom soli (Blue Treassure SPS so, Tropic Marin, itd.. ) i da taj akvarijum živi već neko vreme. Hoće li ostati zauvek u tako dobroj formi? Neće!

Ribe, beskičmenjaci, biljke i bakterije su stalno u interakciji sa morskom vodom kroz disanje, izlučivanjem prirodnih ciklusom hranjivih sastojaka.

Ovakve biohemijske reakcije imaju za cilj da se potrošnja elementa povećava I da se potrebe živih organizama iz dana u dan povećavaju, tako da svojim delovanjem prevazilaze uslove u kojima se nalaze.

Elementarni proces koji utiče na kvalitet vaše morske vode je proces kontaminacije. Takodje tu su i nepoželjni elementi koji nadju svoj put u naš akvarijum od korozije metala od opreme do toksina iz hrane, vode, itd..
TRITON analiza vode


Jedini način da se sazna šta se zapravo događa u vašem sistemu je uz pomoć analize morske vode. TRITON analiza vode je najpreciznija, sveobuhvatana i veoma pristupačna.

Elementi koji se analiziraju su sledeći:

bromine (Br),sulfur (S), lithium (Li), beryllium (Be), sodium (S), calcium (Ca) Barium (Ba), titanium (Ti), vanadium (V), chromium (Cr), manganese (Mn), iron (Fe), cobalt (Co), nickel (Ni), copper (Cu), zinc (Zn), mercury (Hg), phosphorus (P), mercury (Hg) Phosphate (PO 4), lead (Pb), iodine (I), tungsten (W), scandium (Sc), lanthanum (La)...

Kada se izvrsi analiza vode vi cete primiti e-mail sa linkom koji vodi prema vašim rezultatima. Tu je online kalkulator koji automatski pokazuje šta od parametara treba korigovati i na koji način. Jednostavnije od ovoga prosto ne može !

slika lab testa

Lepota TRITON metode je tome što ne morate biti poznavaoc hemije da bi ste je koristili. S’vremena na vreme pošaljite nam morsku vodu na analizu u TRITON LABS i za sve ostalo ne brinite. Centar za Morsku Akvaristiku kao zvanični distributer za region EX-YU stoji Vam na raspolaganju za sva vaša pitanja, podršku ili pomoć.

Budućnost održavanja morskog akvarijuma je već stigla!
slika3triton-primer-1
triton-primer-2
triton-primer-3
triton-primer-4
Pročitano 8759 puta
Više iz ove kategorije TRITON proizvodi i usluge »

Naša Facebook grupa posvećena TRITON metodi

Ovde možete postaviti sva pitanja u vezi sa TRITON metodom i od naših inostranih i domaćih članova dobiti odgovore!

Pridružite nam se!